وکیل کیفری: همانطور که می دانیم یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامع حضور کلاهبرداران سارقان و جاعلان اسناد درمیان مردم عادی می باشد.
خطر دست اندازی این افراد به اموال مردم هر لحظه محتمل است علاوه بر این موضوع که جامعه می بایست بسیار هوشیار باشد تا فریب کلاهبرداران و شیادان را نخورد و قبل از انجام هر معاملهای جوانب و خطرات آن را به خوبی بررسی نموده تا اموال خود را از گزند و آسیب مصون بدارند ، سیستم قضایی نیز می بایست با دید وسیع به جامعه اقدامات بایسته از پیشگیری وقوع جرم را اعمال نماید.
در این راستا تقویت بخش هایی از ضابطین دادگستری در تعقیب مجرمین و انجام تحقیقات ضروری بوده لیکن یکی از عوامل اساسی و پر اهمیت در تقویت بخش نظام کیفری می تواند تخصصی شدن وکالت نسبت به پرونده های جزایی باشد.
همانطور که غالباً در فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی خارجی دیدهایم برخی از وکلای دادگستری به صورت تخصصی صرفاً پرونده های کیفری را قبول کرده و هرگز وارد زمینه های دیگر علم حقوق نمی شوند این وکلای جزایی نه تنها از قانون بهره می برند بلکه در تحقیق و کشف جرم نیز همکاری داشته و در مواردی بااستخدام کارآگاه خصوصی مقام تحقیق را یاری میرسانند.
در کشور ما نیز برخی از وکلای زبردست به عنوان وکیل متخصص امور کیفری شناخته شده اند ، این وکلای کیفری بالغ بر ۳۰ سال صرفاً پرونده های مربوط به جرائم را قبول کرده و در آن اعلام وکالت نموده اند.
متاسفانه به علت مشکلات اقتصادی و عدم وجود فرهنگ استفاده از وکیل ، تخصصی شدن بحث وکالت کیفری به کندی پیش میرود همانطور که قبلاً بیان شد وکیل کیفری صرفاً به عنوان وکیل شاکی و یا وکیل متهم در دادگاه و یا در دادسرا حضور داشته و از حقوق موکل خود دفاع می نماید ، بدیهی است این گرایش از حقوقی صرفاً به قانون تکیه نداشته بلکه تیز بینی و نکته سنجی در موارد حساس مانند لحظه شهادت شهود ، یا بیان تناقضات از زبان متهم می تواند مسیر پرونده را به کلی تغییر دهد.