تفاوت بین اطلاعات حقوقی و مشاوره حقوقی

High moral and ethics standards.
مهدیه کتابی - وکیل پایه یک دادگستری > آموزش ها  > تفاوت بین اطلاعات حقوقی و مشاوره حقوقی

تفاوت بین اطلاعات حقوقی و مشاوره حقوقی

a

در زندگی هرکس دفاع از حق و حقوق خود مهم ترین چیز می باشد. گاهی پیش می آید که افراد به دلیل اطلاعات حقوقی کم یا نادرست به اندازه کافی توانایی دفاع از حقوق خود را ندارند و به طرق متفاوت سواستفاده هایی از آنها می‌شود. برای حل این مشکل افرادی با عنوان وکیل مشاوران وجود دارند که به شما در راه دفاع از حقوقتان یاری می‌رسانند. شما از طریق تکیه بر این افراد می‌توانید به حقوق خود برسید و کارهای حقوقی خود را بدون نگرانی انجام دهید. در ادامه به تعریف و شرح وظایف مشاور حقوقی می پردازیم.

مشاور حقوقی کیست و چه وظایفی دارد؟

مشاور حقوقی کسی است که با داشتن اطلاعات و مهارت کافی و به موجب اصول حقوقی حقوق بشر می‌تواند به افراد و ادارات و شرکت های خصوصی در زمینه های حقوقی یاری برساند. تحلیل کردن مسائل، مقررات و تصمیماتی را که بر سازمان و قانون تأثیر می‌گذارد، یکی از وظایف مشاوران حقوقی می باشد.همچنین افرادی که در شرکت ها و موسسات نقش مهمی دارند از طریق مشاوران حقوقی می‌توانند تصمیمات خود را به نحو بهتری اتخاذ نمایند.

جذب وکلا در سیستم کشوری از طریق دو آزمون انجام می گردد:

  1. آزمون وکالت که توسط کانون وکلا برگزار می‌شود.
  2. آزمون مشاوران حقوقی که مرکز امور مشاوران حقوقی قوه قضاییه آن را برگزار می کند. هدف از این آزمون تامین مشاوران حقوقی و کلای مورد نیاز بخش های مختلف دادگستری می باشد.

امروزه در اغلب شرکت ها و موسسات بزرگ بخشی به نام مشاوره حقوقی وجود دارد که متشکل از چندین کارشناس مشاور حقوقی است.همچنین آن دسته از افراد عادی که اطلاعات حقوقی کمی دارند برای راهنمایی به مشاوران حقوقی مراجعه می نمایند.

وظایف اصلی مشاوران حقوقی

  • ارائه راهنمایی‌های حقوقی: یکی از مهمترین وظایف مشاور حقوقی، مشاوره و راهنمایی به مشتریان است. چه شخصی و چه سازمانی
  • نمایندگی مشتریان: مشاور حقوقی نمایندگی مشتریان را در دادرسی‌ها بر عهده می‌گیرد.
  • انجام تحقیقات حقوقی: تحقیقات قانونی یکی دیگر از وظیفه اصلی وکیل قانونی است.
  • پیش‌نویس نامه حقوقی: یک مشاور حقوقی، مدارک مربوط به فعالیت‌های مشتری خود را تهیه می‌کند که می‌تواند شامل اظهارات، قرارداد یا موافقت نامه باشد.

وظایف کلی مشاور حقوقی

  • تهیه و آماده کردن متن قراردادهای شرکت یا سازمان و نظارت بر روند عقد آنها
  • ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها و …
  • ارائه مشاوره های حقوقی به مدیران و کارکنان
  • جمع آوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، اساسنامه ها، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و …
  • انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها و …( عمدتا در شرکت های خصوصی)
  • جمع آوری اطلاعات لازم و استفاده از آنها برای دفاع از سازمان یا شرکت مربوطه در محاکم قضایی
  • رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری
  • راهنمایی در انتخاب وکیل برای افراد و سازمان ها
  • یک وکیل خوب باید مقام و شان قاضی را محترم شمرده و به ایشان احترام بگذارد.

علت وجود مرکز امور مشاوران حقوقی

خواستگاه مرکز مشاوران حقوقی ماده ۱۸۷ برنامه توسعه چهارم میباشد و هدف از ایجاد این مرکز تسهیل دسترسی مردم به وکلای دادگستری و تعدیل هزینه آن می باشد.

اما عده ای وجود دارند که با بخش مشاوران حقوقی موافق نیستند. به دو دلیل:

  1. دلیل اول این است که مخالفان اعتقاد دارند که برای یک نهاد دولتی دو متولی نباید وجود داشته باشد و کانون وکلا دادگستری نباید یک نهاد موازی داشته باشد.
  2. دلیل دوم مربوط به حفظ استقلال نهاد وکالت است. به این معنی که وکیل باید مستقل از بدنه قوه قضاییه باشد تا بتواند از حقوق مردم عاری از هر گونه فشار و با فراغ بیشتری دفاع کند.

مزایای داشتن مشاور حقوقی

  • جلوگیری از ایجاد مشکلات حقوقی
  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • انجام امور دعاوی سازمان

تفاوت کانون وکلای دادگستری و مرکز مشاوران قوه قضاییه

در هر دوی این نهاد ها فرد، پس از گذراندن مراحل قانونی و آزمون های لازم پروانه پایه یک دریافت می نماید که در این مورد هیچ فرقی باهم ندارند.

در سه مورد این دو باهم تفاوت دارند:

  1. نحوه و مدت کارآموزی: درخصوص کانون وکلا، داوطلبان پس از قبولی در آزمون تستی پس از سیر مراحل اداری، وارد دوره ی ۱۸ ماهه ی کارآموزی می شوند که در طول دوره حق اخذ پرونده های حقوقی را با توجه به معیار مشخص دارند. اما داوطلبان ورود به نهاد مشاوران حقوقی باید آزمون تستی، مصاحبه شفاهی و کارآموزی را پشت سر بگذارند.
  2. نحوه گرفتن پروانه پایه یک: کارآموزان مشاوره در مدت کارآموزی حق فعالیت کاری در این زمینه را تا قبل از آزمون سال ۹۸ نداشتند و صرفا باید به کارآموزی می پرداختند.اما در سال ۹۸ این موضوع ( نحوه اخذ پروانه پایه یک وکالت در مرکز مشاوران قوه قضاییه )با تغییرات قابل توجهی روبرو شده است.
  3. نحوه حضور در جلسات دادگاه ها: یکی دیگر از تفاوت های وکیل و مشاوره حقوقی این است که وکیل می تواند به جای موکل خود در جلسات دادرسی حضور پیدا کند و شخصا مذاکره را به طور کامل انجام دهد.اما مشاور می تواند پس از دادرسی مدارک مورد نیاز را دریافت کند و تشکیل پرونده دهد و به عنوان نماینده در دادرسی ها حضور داشته باشد. همچنین او می تواند در موارد نیاز این مدارک را به دادگاه ارائه دهد.

بدون نظر

پیام بگذارید


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/vakilket/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373